Vorig jaar was er in het Dorpscentrum van Oegstgeest een mooie en druk bezochte herdenking van KetiKoti, Surinaams voor ‘Gebroken Ketenen’. Toen was het 150 jaar geleden dat in Suriname en de Antillen de slavernij werd afgeschaft.

Herdenken en vieren in de regio

Als gemeente vinden we Keti Koti heel belangrijk en hoewel er dit jaar geen groot evenement in ons dorp is, wijzen we erop dat er in Leiden vanaf komend weekend op twee momenten aandacht wordt besteed aan Keti Koti. Hierbij zijn ook Oegstgeestenaren natuurlijk van harte welkom. Zo is er zondag 29 juni een herdenking van 14.00 tot 15.30 uur in het Wereldmuseum Leiden en op 6 juli is er op dezelfde locatie het Keti Koti festival “Songs of Freedom”. Het festival begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Kinderen Daltonschool Oegstgeest zingen mee

Extra leuk is dat een aantal kinderen van de Daltonschool uit Oegstgeest meedoen aan een van de optredens tijdens het Songs of freedom-festival meedoen. Zij zijn al hard aan het repeteren voor 6 juli. Leuk als u komt kijken. Kijk voor meer informatie over herdenken en vieren op Songs of Freedom | Keti Koti in Leiden