In de zomerperiode gaan veel mensen een dagje uit of op vakantie. Daarom slaan inbrekers juist in deze periode toe. Wat kunt u doen tegen woninginbraken?

Op vakantie? Licht de buren in

Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven en de auto af en toe op de oprit te zetten.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld wanneer ze glasgerinkel of gestommel in uw huis horen terwijl u er niet bent of ze onbekende personen bij uw huis zien) direct 112 moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Voor de thuisblijvers; let op insluipers

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot, ook al gaat u maar heel even weg of naar boven. Leg tot slot nooit kostbare spullen in het zicht.

Laat niet via social media weten dat u niet thuis bent

Sommige mensen delen graag hun vakantiefoto’s via Facebook of Instagram. Sommigen daarvan zetten er zelfs bij van wanneer tot wanneer de vakantie duurt. Wees u zich ervan bewust dat inbrekers deze kanalen gebruiken om te weten waar ze kunnen inbreken.

De Politie heeft nog meer tips om woninginbraken te voorkomen.