Repair Café Oegstgeest is weer actief voor iedereen die hulp wenst bij een klein klusje. Op zaterdag 2 oktober, tussen 10 en 13 uur, staat de deur van het Dorpscentrum open voor mensen die iets gerepareerd willen krijgen in plaats van het zomaar weg te gooien.

 

Deskundige vrijwilligers proberen ter plekke oplossingen te vinden voor kapotte dingen uit het huishouden die nog altijd de moeite waard zijn. In het bijzonder zijn ze goed in het herstellen van fietsen, speelgoed, hout en meubelen, textiel en kleding, elektra en huishoudelijke apparaten, computers en aanverwante apparatuur. Een vrijwillige bijdrage voor het Café wordt op prijs gesteld.

De ruim 30 vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest zijn blij dat ze weer aan de slag kunnen, nadat ze ruim anderhalf jaar niemand konden helpen vanwege corona. ‘Het is zo heerlijk om mensen te laten zien hoe je duurzamer kunt leven, minder spullen hoeft weggooien en bijdraagt aan een beter klimaat. Het spaart ook de portemonnee. En het is leuk elkaar te ontmoeten in de gezelligheid van het Dorpscentrum’, zegt Lia van Schaijk, voorzitter van de organisatie. Meer op www.repaircafeoegstgeest.nl