Sportschool Jenergy in Poelgeest heeft voor woensdag 8 september een demonstratie georganiseerd om te bewerkstelligen dat de eerder dit jaar gerealiseerde tussenvloer in de sportschool in gebruik kan worden genomen.

De gemeente heeft in mei een gebruiksverbod voor deze vloer opgelegd. De tussenvloer is vergunningplichtig en is zonder vergunning gebouwd. We zijn nu bezig met een legalisatie onderzoek. We hopen het onderzoek zo spoedig mogelijk af te ronden.

Natuurlijk begrijpen wij dat Jenergy de nieuwe tussenvloer van de sportschool zo snel mogelijk in gebruik wil nemen. We zijn er hard mee bezig. Voor een dergelijke vloer moet voorafgaand aan de bouw een vergunningaanvraag worden gedaan. Dit is niet gebeurd. Gelet op de constructie van de tussenvloer en het intensieve gebruik ervan, kan de vergunning niet zomaar alsnog worden verleend. De constructie moet wel veilig zijn. Bovendien toetsen we als gemeente ook op het bestemmingsplan, brandveiligheid, parkeerbehoefte en het voorkomen van geluidsoverlast naar de omgeving (zoals de bovenliggende appartementen).

De gemeente bestudeert alle inmiddels aangeleverde documenten en komt zo snel mogelijk met een uitspraak.