Dit najaar wordt weer de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Je kunt dan gratis je fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met rijwielhandelaren weer een fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag jouw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald en dus geen arbeidsloon.

De regionale actiedag is op zaterdag 4 november 2023. Aansluitend is de actieweek van de campagne van maandag 6 tot en met zaterdag 11 november 2023.

In Oegstgeest vindt de fietsverlichtingsactie plaats bij de onderstaande rijwielhandelaren;

• Bike Totaal van Hulst, Lijtweg 6 Oegstgeest
  • Bike Totaal van Hulst, Geversstraat 43 Oegstgeest

In de aansluitende week tot en met zaterdag 11 november kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting. Het is de bedoeling dat de politie na de actie gericht gaat controleren op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt EUR 60,-.

Ga naar actuele informatie over deze campagne in de regio