Oegstgeest is één van de groenste gemeenten van Nederland. Een goede zaak, want bomen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en voor ons leefklimaat. Dit jaar laat de gemeente 250 extra bomen aanplanten. Een deel daarvan (81 stuks) staat er al, bijvoorbeeld langs de Kerckwervelaan, de Haarlemmerstraatweg en in het Mien Ruyspark. Vanaf november start het plantseizoen weer. Dan worden de overige 169 bomen aangeplant, bijvoorbeeld in de randen van het Hofbrouckerpark.

De aanplant van 250 extra bomen is een afspraak uit het collegewerkprogramma. Daarin is vastgelegd dat Oegstgeest met de aanplant van extra bomen het groene karakter verder versterkt en inspeelt op verwachte klimaatveranderingen.

Locaties

Het college van burgemeester en wethouders heeft een lijst opgesteld met locaties voor de nieuwe aanplant,  zoals langs het Oegstgeesterkanaal bij het Boerhaaveplein, aan de Kennedylaan en in Nieuw Rhijngeest. Alle gekozen locaties hebben voldoende ruimte, zowel boven- als ondergronds, zodat de bomen goed kunnen uitgroeien tot hun volwassen maat. Meer informatie over bomen vindt u op onze website.

Betrokkenheid van omwonenden

Diverse plantlocaties bevinden zich in nabijheid van woningen. In die gevallen worden omwonenden betrokken bij de soortkeuze.