Op maandag 21 augustus gaat het nieuwe schooljaar weer van start in de gemeente Oegstgeest. Dat betekent dat onze kinderen en jongeren weer volop zullen deelnemen aan het verkeer. Vooral in de spits is er dan een toename aan onervaren fietsers.

Campagne afbeelding met de tekst onze scholen zijn weer begonnen en een kilometerteller waar een kind aan hangt

Tijdens de eerste drie maanden na de zomervakantie raken kinderen vaker betrokken bij een verkeersongeval. Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Daarom voeren de gemeente Oegstgeest, Veilig Verkeer en scholen al jaren de campagne “Onze scholen zijn weer begonnen”.

“Onze scholen zijn weer begonnen” is in 1988 gestart om automobilisten aan te moedigen rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Iedereen heeft de grote spandoeken die jaarlijks boven de wegen hangen weleens gezien. Ook dit jaar besteden we in Oegstgeest weer aandacht aan de campagne.

Op woensdag 30 augustus (om 10.00 uur), in de eerste week van het schooljaar, brengt Wethouder Verkeer Kees Oudendijk een bezoek aan basisschool Gevers Deutz Terweeschool (Terweeweg 106 in Oegstgeest). Samen met de kinderen vraagt hij extra aandacht voor verkeersveiligheid. Hierna is er een bellenblaasactie met de kinderen. U bent van harte uitgenodigd!