Bestraten Julianalaan

We zagen de afgelopen dagen vragen over het planten van bomen in de Julianalaan. Het trottoir ziet er strak uit, maar waar komen de bomen nu? Geen vreemde vraag, we leggen u graag uit hoe het zit.

Het trottoir is in één keer betegeld. Dat is prettiger én veiliger voor bewoners omdat er geen gaten in het nieuwe trottoir overblijven en het is goedkoper. De grond voor de nieuwe bomen ligt er echter al en de aannemer weet waar de bomen komen. Bij de start van het plantseizoen, dat loopt van november tot maart, haalt de aannemer de benodigde tegels weg en plant de bomen. Direct daarna wordt ook de boomspiegel aangelegd. In het eerste deel van de Julianalaan worden vanaf november 25 prunussen (prunus umineco) aangeplant. 

In alle straten in Oranjepark volgt het bomen planten het grondwerk. Dat wil zeggen dat de bomen pas geplant kunnen worden als het grondwerk klaar is. Is dat het geval in het plantseizoen, dan kunnen de bomen natuurlijk direct geplant worden. Anders wordt het trottoir eerst dichtgestraat. We wachten dan op het eerstvolgende plantseizoen.

Lees alles over de Herinrichting Oranjepark op onze website.