De grote vakantie staat weer voor de deur, maar lang niet iedereen gaat er op uit deze zomer. Veel mensen blijven thuis en maken uitstapjes in eigen land of buurt. Gezinnen waarvan de ouders een laag inkomen hebben, hebben vaak helemaal geen geld voor uitstapjes en lidmaatschappen.

Maar weet u dat er allerlei regelingen zijn die het mogelijk maken dat kinderen bijvoorbeeld toch een zwemabonnement kunnen krijgen, lid kunnen worden van een sportclub of de bibliotheek en zo toch deel kunnen nemen aan het sociaal leven in en buiten ons dorp?  Ook zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld met financiële ondersteuning van de gemeente een computer aan te schaffen.

Heeft u vragen of twijfelt u of u met uw inkomen wel in aanmerking komt voor wat extra ondersteuning? Neem vooral contact op met het team sociale zaken van gemeente Oegstgeest op werkdagen tussen 9 en 11 uur via 071- 5191830.