In actie komen

We merken dat veel Oegstgeestenaren erg meeleven en graag iets willen doen. Dat heeft de afgelopen dagen al tot enkele, kleinschalige initiatieven geleid waarbij spullen en goederen voor Oekraine zijn ingezameld en weggebracht richting het getroffen land.

Wij adviseren onze inwoners om, als u wilt helpen, dit zo veel mogelijk via de grote landelijke hulpacties te doen. De landelijke organisaties hebben veel ervaring met hulpverlening in oorlogsgebieden en weten als geen ander waar behoefte aan is in dergelijke situaties en hoe je de spullen ter plekke het beste kan verdelen.

    Hoe wilt u helpen?

    Heel veel mensen willen in actie komen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Kijk op de website van Vluchtelingenwerk wat u kunt doen, bij welke organisatie u terecht kunt en wat de actuele situatie is. Meld het ons ook als u graag wilt helpen in Oegstgeest. Zodra wij mee zicht hebben op vraag en aanbod vanuit Oegstgeest laten wij u dit weten.

    U heeft al vluchtelingen in huis?

    Wij willen het graag weten als u al woonruimte biedt aan vluchtelingen uit Oekraïne. Wij kunnen u dan wellicht ergens mee helpen. Ook kunnen wij op deze manier de hulp beter coördineren. U kunt dit online bij ons aangeven.