Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Ondernemers kunnen sinds 1 maart de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanvragen. Vanaf 1 oktober is Tozo 3 van toepassing. U kunt met Tozo 3 een uitkering levensonderhoud aanvragen over de maanden oktober 2020 tot en met maart 2021. Daarnaast kunt u een eenmalige lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. De voorwaarden voor Tozo 3 zijn hetzelfde als bij Tozo 2. Voor Tozo 3 moet u voor 31 maart 2021 een aanvraag indienen. Ook als u eerder een aanvraag voor Tozo 1 of 2 heeft ingediend.

Van april tot en met juni 2021 is Tozo 4 van toepassing. De eerder aangekondigde toets op ‘beschikbare geldmiddelen’ is vervallen. De verwachting is dat u Tozo 4 vanaf eind maart of begin april kunt aanvragen.

Voor inwoners van de gemeente Oegstgeest wordt de Tozo door de gemeente Rotterdam uitgevoerd. Dit betekent dat u uw aanvraag kunt doen bij de gemeente Rotterdam.

Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op www.rotterdam.nl/rbzcorona. U kunt geen aanvraag voor Tozo 2 meer doen. Heeft u uw aanvraag voor Tozo 2 vóór 1 oktober ingediend? Dan wordt u aanvraag nog behandeld.

Veel gestelde vragen / FAQ - Coronavirus en Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)?

Vragen?

Heeft u vragen vragen? Neem dan contact op met de Ondernemersdesk.