Wilt u geholpen worden om in loondienst te gaan werken? Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Holland Rijnland helpt u daarbij. Het RMT is voor werkzoekenden die door de coronacrisis hun baan/onderneming dreigen te verliezen of al kwijt zijn.
Dit team helpt werkzoekenden met bijvoorbeeld intensieve begeleiding, sollicitatietraining, loopbaangesprekken, scholing of praktijkleren in kansrijke sectoren zoals de zorg, logistiek en techniek. Het team staat dagelijks klaar om werkzoekenden te helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en werkeloosheid te voorkomen.

Het onlangs opgerichte Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) is een samenwerking van gemeenten, UWV, vakbonden, werkgeversorganisaties, het beroepsonderwijs en de uitzendbranche. Door deze krachten te bundelen wordt de dienstverlening voor werkzoekenden en werknemers die hun baan dreigen te verliezen flink uitgebreid.

Het RMT richt zich op mensen die na 12 maart 2020 hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken én extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van nieuw werk, waaronder ook zelfstandig ondernemers en jongeren. Het team zorgt met haar aanpak voor meer kansen voor werkzoekenden en een betere match met het beschikbare werk in Holland-Rijnland, ook voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Er is speciale aandacht voor o.a. (ex) werknemers in sectoren waarin nu weinig werkgelegenheid is, zzp’ers die zich willen oriënteren op ander werk, schoolverlaters zonder diploma of startkwalificatie en mensen die extra steun nodig hebben om aan het werk te komen.

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning door het RMT kunt u rechtstreeks contact opnemen met het RMT. Kijk voor contact op www.rmthollandrijnland.nl.