Nog geen voorschot ontvangen

Zzp-ers die nog geen voorschot hebben ontvangen kunnen met het speciale telefoonnummer 010-4984777 bellen. Er wordt dan gecontroleerd of de aanvraag is gedaan en wat de status ervan is. Als er gebeld is, wordt er dezelfde dag een voorschot klaargezet.

Bestaande en nieuwe landelijke regelingen voor ondernemers

Ondernemers in Oegstgeest ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Er is een aantal bestaande en nieuwe landelijke regelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken.

Meer informatie over de volgende regelingen vindt u op het Coronaloket van de KvK:

 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud en Werkloosheidswet (WW) premiedifferentiatie.
 • Tijdelijke voorziening inkomensondersteuning voor zzp en mkb.
 • Compensatieregeling: 4000 euro voor direct getroffen ondernemers.
 • Liquiditeitssteun:
  • Verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten: BMKB-C.
  • Uitstel betalen belasting, verlaging invorderingsrente en belastingrente, aanpassen voorlopige aanslag.
  • Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering.
  • Rentekorting kleine ondernemers op microkredieten Qredits.
  • Borgstelling MKB-Landbouwkredieten (BL). 

Algemene gemeentelijke informatie over het coronavirus vindt u op deze website bij het nieuws en bij veelgestelde vragen.

Staat uw vraag hier niet tussen, bel dan naar 14071 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur) of vul het contactformulier in.


Coronaloket Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel  heeft een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vindt u informatie die u kan helpen bij vragen over welke regelingen er zijn, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via telefoonnummer 0800 - 2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur). Let op: het is erg druk aan de telefoon. Op het Coronaloket van de Kamer van Koophandel wordt alle actuele informatie over maatregelen, hulp en financiën gedeeld.

Meer informatie voor werkgevers is ook te vinden op de website van de Rijksoverheid op de pagina Veelgestelde over coronavirus voor werkgevers.


Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van gemeente Rotterdam voert voor de gemeente Oegstgeest de Tozo-regeling voor een uitkering levensonderhoud en/of lening bedrijfskapitaal uit. Ondernemers die acute financiële problemen ervaren door de coronamaatregelen kunnen mogelijk een beroep op de Tozo-regeling doen via de webpagina van RBZ. Op deze pagina kunt u een aanvraag doen en vindt u de meest actuele informatie en veelgestelde vragen. 

De Tozo-regeling vervangt de versnelde aanvraagprocedure uitkering levensonderhoud van RBZ. Heeft u tussen 16 maart en 3 april een aanvraag ingediend via de versnelde procedure uitkering levensonderhoud? Dan hoeft u géén nieuwe aanvraag te doen voor de Tozo-regeling.

Update mei 2020: Het kabinet heeft een vervolg van de Tozo aangekondigd. Inkomensondersteuning kan ook aangevraagd worden over de maanden juni, juli, augustus en september. Daarnaast blijft het mogelijk om een eenmalige lening voor bedrijfskapitaal aan te vragen. Na bekendmaking van de regelgeving kunt u op korte termijn een aanvraag voor het Tozo-vervolg doen. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de Rijksoverheid


Maatregelen op de werkvloer?

Voor meer informatie over maatregelen die u kunt nemen op de werkvloer verwijzen wij u naar de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De poster met aanvullende maatregelen voor ondernemingen en verenigingen kunt u downloaden op de website van de Rijksoverheid. Deze poster is ook in andere talen beschikbaar.


Informatie over internationaal zakendoen

Bij vragen over internationaal zakendoen en het coronavirus kunt u contact opnemen met De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bel RVO via (088) 042 42 42 (tijdens kantooruren), of stuur een e-mail naar klantcontact@rvo.nl.


Veel gestelde vragen / FAQ - Algemeen


Veel gestelde vragen / FAQ - Coronavirus en Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)?