Paspoort aanvragen

  • E-mail pagina
  • Lees voor

U vraagt een paspoort aan wanneer u buiten Europa gaat reizen. U moet hier eerst een afspraak voor maken. Het paspoort moet persoonlijk aangevraagd worden en na een week persoonlijk opgehaald worden.

Geldigheid

  • Een paspoort voor volwassenen is tien jaar geldig
  • Een paspoort voor kinderen en jongeren onder 18 jaar is vijf jaar geldig

Vingerafdrukken

  • Bij uw aanvraag nemen wij vanaf 12 jaar minimaal twee vingerafdrukken op

Zakenpaspoort

  • Reist u veel? Dan kunt u ook een zakenpaspoort aanvragen. Deze is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 64 pagina's in plaats van 32 pagina's.

Spoedaanvraag

De periode tussen aanvragen en ophalen van uw paspoort duurt in principe 5 werkdagen. Hebt u uw paspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. U kunt het paspoort meestal de volgende werkdag ophalen.  Als u uw oude paspoort kwijt bent, duurt een spoedaanvraag soms langer. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Als inwoner van Oegstgeest maakt u een afspraak bij de gemeente. Aan de balie vult u een verklaring van vermissing in. Daarna kunt u direct uw nieuwe paspoort aanvragen. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. Vindt u uw paspoort? Lever deze dan in bij de gemeente, uw paspoort is niet meer geldig.

Visum

Ieder land heeft eigen regels voor buitenlanders die hun land bezoeken. Soms is een geldig Nederlands paspoort voldoende. Maar het is ook mogelijk dat u een visum nodig hebt. Gaat u naar het buitenland? En wilt u weten of u een visum nodig hebt? Meer informatie leest u op de website van de rijksoverheid. Wilt u daarna een visum aanvragen? Dan kunt u onder meer terecht bij de ANWB en Visum.nl.

Reizen met minderjarig kind naar het buitenland

Reist u met uw kinderen naar het buitenland? En hebt u een andere achternaam dan zij? Dan levert dit problemen op bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U hebt een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag hebt. Meer informatie vindt u op de website van de Marechaussee.

Noodpaspoort

Vertrekt u vandaag al? Ga dan naar de website van de Marechaussee welke stukken u moet overleggen voor een noodpaspoort. Voor meer informatie over noodpaspoorten kunt u contact opnemen met de Koninklijke Marechaussee op telefoonnummer 0800-1814.

Wat u moet meenemen

Bij het aanvragen of vernieuwen van uw paspoort

Jonger dan 18 jaar

Soort paspoort

Prijs    

Paspoort voor personen van 18 jaar en ouder    

€ 65,30

Paspoort voor personen van 18 jaar en ouder met spoedaanvraag    

€ 112,85   

Paspoort voor personen tot en met 17 jaar

€ 52,00

Paspoort voor personen tot en met 17 jaar met spoedaanvraag

€ 99,55