Buurtactie

For English readers: please read the English translation of the information letter.

Buurtactie energiebesparende maatregelen Schildersbuurt en Zeeheldenbuurt

Gemeente Oegstgeest en het Duurzaam Bouwloket organiseren in de Schildersbuurt en Zeeheldenbuurt een actie voor energiebesparende maatregelen in eensgezinskoopwoningen. De actie vindt plaats in de periode mei- september 2019.

Gemeente Oegstgeest werkt graag samen met inwoners aan een toekomstbestendig en groen dorp. Energiebesparende maatregelen en zonnepanelen op het dak zijn goed voor het klimaat, vergroten uw wooncomfort en verlagen uw energiekosten. We willen inwoners informeren over effectieve en passende maatregelen in de woning en bieden hen de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie richt zich op particuliere huiseigenaren in de Schildersbuurt en Zeeheldenbuurt. Meer over deze actie leest u in de bewonersbrief Schildersbuurt en zeeheldenbuurt

De komende jaren komen andere buurten in Oegstgeest aan de beurt.

Deze actie richt zich op particuliere koopwoningen. De gemeente heeft overleg met woningcorporaties over verduurzaming van huurwoningen.

Planning 2019 Schildersbuurt en Zeeheldenbuurt

  • Half mei: verspreiding informatiebrief onder bewoners Schildersbuurt en Zeeheldenbuurt
  • Tot 27 mei: mogelijkheid om de eigen woning aan te melden als voorbeeldwoning
  • 4-5 juni (o.v.): bezoek Duurzaam Bouwloket aan geselecteerde voorbeeldwoningen
  • begin juni: uitnodigingsbrief voor informatieavond
  • 25 juni: informatieavond in Dorpscentrum
  • juni-half september: mogelijkheid deelname aan de collectieve inkoop van energiebesparende maatregelen
  • najaar/winter 2019; uitvoering van de energiebesparende maatregelen door geselecteerde bedrijven

Woont u in een andere buurt, maar wilt u nu vast meer weten over energiebesparende maatregelen voor uw woning?

Voor meer informatie over energiebesparende maatregelen en de gratis energiescan voor voorbeeldwoningen kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket voor de gemeente Oegstgeest, een digitaal loket waar u terecht kunt voor al uw vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken, zie ook www.duurzaambouwloket.nl. U kunt hen bereiken door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of telefonisch via 072-743 39 56.

Overige informatie

Voor overige vragen over deze actie kunt u terecht bij Carina Dijkhuis van gemeente Oegstgeest. Zij is te bereiken via dijkhuis@oegstgeest.nl of telefoonnummer 14071.