Zondag 7 april en 14 april “The DriveXperience” voor jonge rijbewijsbezitters

Zondag 7 april en 14 april “The DriveXperience” voor jonge rijbewijsbezitters

13 maart 2019

De gemeenten Oegstgeest, Leiderdorp, Leiden en Zoeterwoude organiseren zondag 7 april en 14 april gezamenlijk “The DriveXperience”, een gratis praktijkdag voor jonge autorijders.

Deze dag is uitsluitend voor jonge rijbewijsbezitters van 18 t/m 24 jaar die tussen de 3 maanden en 3 jaar hun rijbewijs hebben én staan ingeschreven bij een van de organiserende gemeenten. Deelnemers ervaren op deze dag zelf hoe goed ze als jonge autorijder zijn en welke verbeterpunten zij wellicht kunnen bereiken.

De dag begint het om 9.00 uur in het gemeentehuis van Leiderdorp en duurt tot 16.00 uur. Je doorloopt drie verschillende modules met halverwege de dag een broodjeslunch.

Module 1: Praktijkrit rijden (Road Xperience)

Je rijdt met twee andere jongeren in de auto van een coach. Hierbij wordt afgewisseld met besturen waarbij de eigen en elkaars rijstijl wordt beoordeeld.  Ook de coach geeft zijn oordeel.

Module 2: Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)

Op een gladde rem/slipbaan ervaar je hoe lang je remweg is op glad wegdek en bij verschillende snelheden.

Module 3: Afleiding, Alcohol en Drugs (Xperience Xchange)

In een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling praat je met een aantal deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeer en hoe je daarmee om kunt gaan. Ook afleiding door apparatuur in de auto en gesprekken met passagiers worden besproken.

Vooraf en achteraf verkeerstest via internet

Met een eigen inlogcode maak je vooraf thuis en na afloop op de website van CitoDrive een test die aantoont welk soort autorijder je bent.

Aanmelden via de website

Meld je aan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer info over de inhoud van het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle info per e-mail toegestuurd.

Schrijf je nú in en doe ook mee!

Deel op Facebook Deel op Twitter