Werkzaamheden aan de kruising Rijnzichtweg-A44 in Oegstgeest

  • E-mail pagina
  • Lees voor
Werkzaamheden aan de kruising Rijnzichtweg-A44 in Oegstgeest

10 april 2018

De verkeerslichten inclusief automaat van de installatie op het kruispunt A44 /Rijnzichtweg en het asfalt op de rijweg zijn aan vervanging toe. Om deze reden informeren wij u graag over de werkzaamheden welke uitgevoerd gaan worden.

De werkzaamheden starten op 16 april 2018 en duren naar verwachting circa 6 weken, waarbij het laatste weekend van 26 mei 2018 de kruising Rijnzichtweg-A44 volledig afgesloten wordt.  De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra bv Rotterdam.

Op 16 april start men met het opbreken van straatwerk waarna de kabels van de verkeersregelinstallatie gereed worden gemaakt. Tenslotte zullen er ook werkzaamheden plaats vinden aan het straatwerk van het fietspad ter verbetering van de verkeersstroming.

Fietspad aan de noordzijde (zijde van Buitenlust)

In de achterliggende jaren is er door velen geklaagd over het fietspad aan de noordzijde van de Rijnzichtweg. Fietsers richting het dorpscentrum rijden daar links van het fietspad in plaats van rechts. In de praktijk blijkt dat er met enige regelmaat fietsers aan de verkeerde zijde van het scheidingshek staan. Op dat moment is er dan ook geen drukknop beschikbaar om groen aan te vragen. Zij maken dan gebruik van de voetgangersoversteekplaats die tussen twee fietsoversteken inligt. Deze situatie zal worden opgeheven zodat fietsers rechts van het fietspad rijden zoals dat ook gebruikelijk is.

Dat heeft tot gevolg dat de schuine insteek naar de Berlicumstraat dan niet meer gebruikt kan worden. Er zal een kleine doorgang voor voetgangers overblijven. Er komt ongeveer 10 meter verder (zie de tekening) een nieuwe doorsteek voor de fietsers naar de Berlicumstraat. Hiervoor zijn inmiddels al enkele aanpassingen voor uitgevoerd.

Fietspad aan de zuidzijde

Ook voor het fietspad aan de zuidzijde is de verkeerslichtinstallatie zodanig ontworpen dat er in twee richtingen gereden kan worden. Ook hier worden kleine aanpassingen aan het fietspad  doorgevoerd.

Weekend afsluiting 26 mei

In het weekend van 26 mei 2018 wordt gelijktijdig gestart met het vervangen van de verkeerslichten.  De toplaag van het asfalt wordt vervangen onder het viaduct en de kruisingen met de op- en afritten van de A44. Tijdens deze werkzaamheden zal het gehele kruispunt inclusief de op- en afritten worden afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden zijn na dit weekend gereed.

Omleidingen en waarschuwingen

Doormiddel van waarschuwingsborden, verkeersborden en omleidingsborden zullen de fietsers en weggebruikers worden geattendeerd op de werkzaamheden in de verschillende fasen van het werk. Wij begrijpen dat deze werkzaamheden, met name in het weekend, een behoorlijke impact zullen hebben op de omgeving. Echter hopen wij te kunnen rekenen op uw begrip.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling verkeer mevr. A.M. de Jong verkeer@oegstgeest.nl of de projectleider de heer E.F. Vergunst vergunst@oegstgeest.nl .Voor beiden geldt dat zij telefonisch bereikbaar zijn via 14071 tussen 9.00- en 12.00uur.

Principe ontwerp kruising A44 Rijnzichtweg

Principe ontwerp (pdf)

 

 

 

Deel op facebook Deel op twitter