Uitnodiging scholing voor buddy dementie

  • E-mail pagina
  • Lees voor
Uitnodiging scholing voor buddy dementie

10 april 2018

Mantelzorgsteunpunt Eva organiseert, op donderdag 19 april 2018 een scholing voor vrijwilligers die zich inzetten of in willen gaan zetten als buddy dementie binnen de gemeente Oegstgeest.  U bent van harte welkom op deze dag van 14.00- tot 16.30 uur in het Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9.

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan de scholing voor buddy dementie. Bent u op dit moment buddy dementie via Eva dan heeft u reeds een uitnodiging ontvangen hiervoor. Bent u nog niet ingezet als Buddy maar heeft u wel interesse om als vrijwilliger ingezet te worden bij mensen met dementie (of een vroeg stadium daarvan) dan is deze scholing iets voor u.

Mensen met dementie en hun mantelzorger hebben soms behoefte aan een extra stukje ondersteuning in de thuissituatie. Iemand die hen begrijpt en oog heeft voor het proces waarin zij verkeren. Wanneer de buddy tijd doorbrengt met degene met dementie, kan de mantelzorger even vrijaf nemen van de directe zorg. Eva brengt deze mensen samen en  begeleid het contact. Buddywerk bij Eva is vrijwilligerswerk.

De buddy’s van Eva zijn bedoeld voor thuiswonende mensen met vergeetachtigheid en/of dementie. Zij zijn er als vrijwillige ondersteuning, bieden mensen de mogelijkheid om van zich af te praten en zorgen daarnaast voor momenten van afleiding en ontspanning. Het belangrijkste is om er “te zijn” voor de ander. De buddy neemt niet de taken over van de professionele hulpverlening. Een buddy komt bij mensen thuis en werkt zelfstandig. De buddy’s worden individueel en groepsgewijs begeleid door professionele coördinatoren. Het buddywerk vraagt tenminste een dagdeel per een à twee weken inzetbaarheid.

Is uw interesse gewekt en wilt u deelnemen aan de scholing meld u dan aan via f.vermeer@wijzijneva.nl  of telefonisch via 071-516 1445. Graag tot dan!

Deel op facebook Deel op twitter