Start Campagne "De scholen zijn weer begonnen"

  • E-mail pagina
  • Lees voor
Start Campagne "De scholen zijn weer begonnen"

27 augustus 2019

Na de zomervakantie is er een piek in het aantal verkeersslachtoffers door aanrijdingen tussen automobilisten en fietsende scholieren.  Elke dag melden bijna twee schoolklassen vol kinderen zich voor behandeling op de spoedeisende hulp. Met de campagne ‘de scholen zijn weer begonnen’ roept gemeente Oegstgeest samen met Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben zodat kinderen veilig op school komen. Dit jaar is op donderdag 5 september 08:30 uur bij basisschool De Lichtwijzer, Van Houdringelaan 2A, onze wethouder Matthijs Huizing uitgenodigd om de campagne feestelijk te starten. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wennen voor iedereen
Na de zomervakantie is het voor kinderen wennen om naar school te fietsen. Voor een  deel van hen is het de eerste keer dat zij zonder begeleiding van ouders naar school gaan. De beschermende vleugels van vader of moeder worden ingeruild voor vrienden en vriendinnen inclusief de bijkomende afleiding. Kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, fietsen een voor hun nieuwe route met onbekende verkeerssituaties. Na de vakantie weer naar school gaan is spannend en met alle nieuwe indrukken is het lastig de aandacht er 100% bij te houden. Ook voor automobilisten is het na een relatief rustige periode op de weg weer even wennen.

Help verkeersongevallen voorkomen

Als automobilist kunt u extra rekening houden met fietsende scholieren door zelf op tijd te vertrekken en daardoor minder gehaast en dus niet te snel te rijden. Verder helpt het door de telefoon buiten eigen bereik op te bergen, zodat u  niet in de verleiding komt om even een bericht te checken of een telefoontje op te nemen. Ook helpt het als u de kinderen vaker te voet of op de fiets naar school brengt. En heeft u een kind dat voor het eerst naar de brugklas gaat? Dan is het verstandig om samen de nieuwe route te oefenen en daarbij de gevaarlijke punten samen te bespreken. Lees meer op de website van VeiligVerkeer.

 

 

 

 

Deel op Facebook Deel op Twitter