Regels om buiten te sporten en te bewegen

  • E-mail pagina
  • Lees voor
Regels om buiten te sporten en te bewegen

20 mei 2020

Veel inwoners staan te trappelen om weer te kunnen gaan sporten. Voorlopig mag dit alleen in de buitenlucht. Veel sportclubs, dans- en sportscholen, maar ook groepjes sporters die niet bij een club zijn aangesloten, vragen zich af hoe ze dat moeten en mogen regelen. Ze willen graag weten onder welke voorwaarden sporten in de buitenlucht mogelijk is. De belangrijkste regel geldt altijd: In alle gevallen moet iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ook adviseren we sporters en organisatoren van sportlessen om zo veel mogelijk gebruik te maken van buitensportaccommodaties, parkeerplaatsen en schoolpleinen in de eigen buurt.

Hieronder de gouden regels om te sporten en te bewegen in de openbare ruimte:

  1. Kies een geschikte plek uit. Let op dat het er niet te druk is of wordt en dat het een locatie is waar u makkelijk 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Wordt het toch te druk en lukt het niet meer om veilig te sporten, stop dan en kom later terug.
  2. Het is niet de bedoeling dat u (geluids)overlast voor omwonenden veroorzaakt door bijvoorbeeld harde muziek te gebruiken. Wees u bewust van de omgeving .
  3. Net als bij sporten op de sportparken zijn ouders/ toeschouwers niet welkom.
  4. Groepen die gaan sporten en bewegen in de openbare ruimte verzamelen zich direct op de locatie. Na afloop van het sporten niet blijven hangen en napraten.
  5. Let op de omgeving. Zorg dat u het park, plein, veldje, etc. exact zo achterlaat zoals u het aantrof. Er mag geen schade ontstaan of afval achterblijven na het sporten. Als er toch schade ontstaat, meld dit dan bij 14071.
  6. Als er andere sportgroepen in de openbare ruimte aan het sporten zijn, kies dan een andere openbare plek zodat je voldoet aan de voorwaarden die gesteld zijn door het NOC*NSF, VSG en RIVM. Vermijd drukke plekken.
  7. Realiseert u op een plek bent waar iedereen welkom is. Het is dus niet de bedoeling parkerende automobilisten,  spelende kinderen, wandelaars en fietsers te weren of aan te spreken dat ze daar niet mogen zijn omdat daar nu mensen aan sporten zijn.

We wensen iedereen leuke, sportieve uurtjes toe in de mooie buitenruimte van Oegstgeest!

Deel op Facebook Deel op Twitter