Op 13 maart tijdens de Nationale Boomfeestdag planten we 13 lindes in Oegstgeest

  • E-mail pagina
  • Lees voor
Op 13 maart tijdens de Nationale Boomfeestdag planten we 13 lindes in Oegstgeest

13 maart 2019

Vandaag 13 maart is het de Nationale Boomfeestdag en hebben leerlingen (groep 6) van de Daltonschool Oegstgeest samen met wethouder Jan Nieuwenhuis, 13 lindes geplant langs de Kerckwervelaan.De bloesem van deze bomen is voor bijen en hommels een belangrijke voedsel bron. Ondanks de wind en kou hielpen de kinderen enthousiast mee om de lindes een plek in de grond te geven. Vervolgens werden er regenwormen toegevoegd. Wist u dat regenwormen een belangrijke functie in de grond hebben? Een regenworm eet plantaardig materiaal en zet dit om in voor planten op te nemen voedingstoffen.
Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor het openbaar groen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laat de stichting kinderen de wondere wereld van bomen beleven, leren ze het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.
Als dank voor hun inzet kregen de leerlingen een vlinderstruikje en bloemenchocolade mee, waarna ze weer richting hun 'warme' klas gingen.

Deel op Facebook Deel op Twitter