Nationale Boomfeestdag op 13 maart

Nationale Boomfeestdag op 13 maart

05 maart 2019

Dit jaar gaat wethouder Jan Nieuwenhuis samen met leerlingen  uit groep 6 van  Daltonschool Oegstgeest 13 lindes planten aan de Kerckwervelaan op woensdag 13 maart om 9.30.uur. Om de bomenstructuur daar te versterken gaan we deze bomen aan de zuidzijde van de Kerckwervelaan, tussen de Haaswijklaan en de Alphons Diepenbrocklaan planten. Er is gekozen voor lindes omdat dit een ecologisch belangrijke boom is. De bloesem van deze bomen is voor bijen en hommels een goede voedsel bron. Daarnaast is de linde een enorm geschikte laanboom. De leerlingen gaan bij de bomen ook regenwormen aanbrengen. Regenwormen hebben een belangrijke rol in de grond. Een regenworm eet plantaardig materiaal en zet dit om in voor planten op te nemen voedingstoffen.

Wat is het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag?

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor het openbaar groen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laat de stichting kinderen de wondere wereld van bomen beleven, leren ze het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen. De Boomfeestdag vindt sinds 1957 ieder jaar plaats in ruim 280 gemeenten met zo’n 100.000 kinderen die 200.000 bomen en struiken planten.

Komt u ook een kijkje nemen?

De leerlingen gaan samen met wethouder Jan Nieuwenhuis en groenmedewerkers van de gemeente op woensdag 13 maart om 9.30uur 13 lindes planten. Leuk als u daarbij aanwezig bent!

Deel op Facebook Deel op Twitter