Duikerbrug weer open voor fietsers en voetgangers

  • E-mail pagina
  • Lees voor
Duikerbrug weer open voor fietsers en voetgangers

29 april 2019

Vanaf dinsdag  30 april is de duikerbrug in de Dorpsstraat weer open voor voetgangers en fietsers.  De constructie is verstevigd, waardoor de brug veilig is voor deze weggebruikers. Helaas blijft, zoals eerder aangegeven, de brug gesloten voor vaar-, auto- en vrachtverkeer.  Dit is nodig om verdere verslechtering te voorkomen. Er zijn daarom ook fysieke barrières geplaatst. We hopen op begrip hiervoor.

Veiligheid

De brug wordt ondersteund met zogenaamde stempels. De houten stempels, als tijdelijke maatregel, worden vervangen door stalen stempels. Hierdoor blijft de constructie stabiel en dus veilig voor fietsers en voetgangers. Zwaarder verkeer, zoals auto’s en vrachtverkeer, zorgt voor teveel trillingen en dat zou teveel risico met zich meebrengen. Ook is het niet mogelijk om onder deze brug door te varen.

Booteigenaren in de Pastoorswateringen

Voor booteigenaren met hun ligplaats aan de Pastoorswateringen, wordt gekeken naar passende oplossingen aangezien de situatie nog voor zeker twee vaarseizoenen zal gelden. Zodra we zicht hebben op passende oplossingen, nodigen we booteigenaren uit voor een gesprek.

Nadere informatie

Wilt u op de hoogte gehouden worden of heeft u een vraag? Dan kunt u het contactformulier invullen. Zo kunnen we u gemakkelijk en snel bereiken.

Deel op Facebook Deel op Twitter