Bestrijding eikenprocessierups in volle gang

  • E-mail pagina
  • Lees voor

02 juli 2019

De eikenprocessierups houdt de gemoederen ook in Oegstgeest flink bezig. De brandharen van de rups veroorzaken jeuk, bulten en mogelijk brandwonden bij mens en dier. Daarnaast veroorzaken de rupsen schade aan de bomen. Daarom laat de gemeente de nesten zo snel mogelijk verwijderen. Dit doen medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf in beschermende kleding en met behulp van een zuiginstallatie. Inmiddels zijn al 146 nesten verwijderd!

Controle per boom

De gemeente controleert alle eiken in de openbare ruimte in Oegstgeest op de aanwezigheid van nesten van de eikenprocessierups. Daar waar een nest is aangetroffen, is de boom gemarkeerd met een rood/wit lint. Blijf dus bij de gemarkeerde bomen uit de buurt.

Eikenprocessierupsen gesignaleerd?

Medewerkers van de gemeente vinden nog steeds (nieuwe) nesten. Ook oplettende inwoners geven nesten door. Blijf dit vooral doen! Meldingen kunnen doorgegeven worden via Fixi.nl of via melding openbare ruimte op onze website. Bellen met 14071 kan natuurlijk ook, op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur. Meer informatie over de eikenprocessierups is te lezen op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

 

 

Deel op Facebook Deel op Twitter