6 minuten… de cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten.

6 minuten…  de cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten.

11 september 2018

Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Als BLS & AED-hulpverlener start jij in die kritieke minuten de eerste hulp op, totdat de ambulance is aangekomen en professionals het werk van je overnemen. BLS staat voor Basic Life Support oftewel reanimeren. En AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit apparaat geeft een kleine elektrische schok aan het slachtoffer om het hart mogelijk weer op gang te helpen.

Reanimeren kan iedereen leren

EHBO-vereniging Oegstgeest start in samenwerking met de gemeente Oegstgeest met reanimatietrainingen. Tijdens een training leer je hoe je iemand met een circulatiestoornis op de best mogelijke manier kunt helpen. Met deze vaardigheden kun je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert je een aantal stappen die doorlopen moeten worden wanneer je geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. Je leert het slachtoffer te beademen, borstcompressies (hartmassages) te geven en een AED te gebruiken.

Na het positief afsluiten van de training ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Met zo'n certificaat kun je je ook aanmelden bij de burgerhulpverlening. De training duurt 2 x 2 uur van 20:00 tot 22:00 en bedraagt 30 euro per persoon en vindt plaats op het gemeentehuis (trouwzaal) in Oegstgeest. Aanmelden kan via info@ehbooegstgeest.nl.

Dit is inclusief een lesboekje, een certificaat, registratie bij de NRR en koffie/thee.

Het betreft de volgende 2 keuze data:

• 27 september en 4 oktober
  • 30 oktober en 6 november.

Graag tot dan!

Deel op facebook Deel op twitter