Milieustraat

  • E-mail pagina
  • Lees voor

Bij de milieustraat brengt u diverse soorten afval, zoals grof huisvuil, grof tuinafval, elektrische apparaten en klein chemisch afval. U leest hier welke materialen u inlevert op de milieustraat en welke niet. Komt u er niet uit? Onze medewerkers zijn altijd op de milieustraat aanwezig en helpen u graag.  

Aangepaste openingstijden

LET OP! Sinds de uitbraak van het Coronavirus zijn veel mensen thuis. Hierdoor is het drukker dan gewoonlijk op onze milieustraat. De afgelopen twee zaterdagen was de milieustraat in Oegstgeest gesloten in verband met de verkeersveiligheid. Op dit moment blijkt dat het ook met de inzet van verkeersregelaars lastig is om het verkeer in veilige banen te leiden. Om extreme drukte en onveiligheid tijdens het paasweekeinde te voorkomen, hebben we besloten dat de milieustraat op Goede Vrijdag en tot nader order op de zaterdagen gesloten zal zijn. Op Tweede Paasdag is de milieustraat zoals gewoonlijk gesloten.

Omdat er op het moment veel behoefte is om afval te kunnen brengen, nemen we deze maatregelen:

  • We zorgen voor extra ophaaldagen voor grofvuil, in ieder geval op 15, 22 en 29 april. We realiseren ons dat het juist voor mensen in vitale beroepen lastig kan zijn om doordeweeks naar de milieustraat te komen. Deze ophaaldagen zijn daarom in het bijzonder voor hen bedoeld. Een afspraak maken kan via onze website. Heeft u grofvuil, maar bent u niet werkzaam in een vitaal beroep? Kom dan doordeweeks naar de milieustraat.

  • De milieustraat zal doordeweeks in de ochtend een half uur eerder open gaan. Dat betekent dat u bij de milieustraat terecht kunt op maandag tot en met vrijdag (met uitzondering van Goede Vrijdag en Tweede Paasdag) van 08:00 tot 12:30 uur.

Milieustraat

Op onze milieustraat kunt u gratis hondenpoepzakjes ophalen. Deze zakjes zijn ook verkrijgbaar bij uw supermarkt. De gratis zakken voor PMD (plastic, metaal en drankenkartons) zijn niet meer verkrijgbaar. PMD hoort sinds 1 april namelijk bij het restafval.

Milieustraat de Gemeentewerf
Haarlemmerstraatweg 30
2343 LB Oegstgeest

Alleen inwoners van Oegstgeest kunnen bij ons terecht. U moet zich wel kunnen legitimeren. Vanwege de veiligheid zijn kinderen jonger dan 12 jaar niet toegestaan op de milieustaat. Oudere kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar de milieustraat komen. Brengt u afval weg voor bijvoorbeeld familie en woont u zelf niet in Oegstgeest? Neem dan een kopie van de legitimatie mee van deze inwoner, voorzien van een handtekening